Firmă amendată cu 30.000 de lei din cauza deversărilor de ape uzate

0

O firmă care administrează un bazin de colectare a apelor uzate de pe strada Pacea din municipiul Botoșani a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu – Comisariatul Botoșani cu 30.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată după ce unitatea nu ar fi respectat normele de mediu și ar fi deversat apele uzate în spațiul public.

Controlul a avut loc săptămâna trecută, mai exact pe 29 martie a.c., după ce comisarii de mediu s-au autosesizat că apele uzate au ajuns în stradă, în zonă simțindu-se disconfort olfactiv. Astfel, în momentul în care au mers să verifice amplasamentul respectiv, comisarii de mediu au constatat că bazinul de stocare a apelor uzate menajere și ape uzate tehnologice era plin și dădea pe dinafară, apele neepurate scurgându-se pe terenurile limitrofe, pe strada Pacea și pe spațiul verde din imediata vecinătate a amplasamentului.

În plus, instalația de pompare pentru ape uzate menajere și ape uzate tehnologice nu funcționa, defecțiunea fiind constatată și la controalele anterioare.

Cum în mai multe locuri au fost găsite deșeuri și tot felul de resturi și ambalaje, comisarii de mediu au ajuns la concluzia că nu a fost instituit sistemul de colectare separată a deșeurilor generate pe amplasament, nici evidența gestiunii deșeurilor, nefăcându-se dovada predării deșeurilor reciclabile generate.

Măsuri trasate de comisarii de mediu 

Pentru neconformitățile constate, echipa de control a aplicat amenda de 30.000 de lei și a trasat mai multe măsuri cu termen, în vederea remedierii problemelor. Astfel, până la repunerea în funcțiune a instalației de pompare, firma va trebui să asigure vidanjarea bazinului de stocare a apelor uzate, astfel încât să nu mai existe deversări în afara spațiului de stocare sau pe carosabil.

Unitatea a fost obligată să pună funcțiune și instalația de pompare a apelor uzate din bazinul de stocare în rețeaua de canalizare municipală. În plus, angajații vor trebui să respecte sistemul de colectare separată a deșeurilor generate din activitatea desfășurată, să țină țină evidența gestiunii deșeurilor generate din activitatea desfășurată, iar deșeurile rezultate să fie predate către operatori economici autorizați în baza formularelor de transport.

 

Deja ai votat!
se încarcă...