Una dintre adolescentele „evadate” a fost găsită de polițiști. Căutările continuă

0

Una dintre cele cinci adolescente care au fugit din centrul de plasament din municipiul Dorohoi a fost găsită. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), care au precizat că activitățile de căutare continuă pentru localizarea celor patru fete.

„Pandel Ana Maria, în vârstă de 15 ani, a fost identificată duminică seara, pe 4 aprilie a.c., în jurul orei 19, pe raza municipiului Dorohoi. Aceasta a declarat că nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit din centru”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani, care a adăugat că minora a fost internată într-un centru de plasament de pe raza municipiului Botoșani.

Căutările au fost declanșate duminică, 4 aprilie a.c., când polițiștii botoșăneni au fost sesizați de către reprezentanții unui centru de plasament din municipiul Dorohoi, cu privire la faptul că cinci minore au părăsit centrul la data de 3 aprilie, cu învoire pentru câteva ore, și nu au revenit. Minorele au avut plecări repetate din centrul de plasament și în trecut, fiind identificate de fiecare dată atât pe raza municipiului Dorohoi cât și în municipiul Botoșani.

Interesant este că imediat ce cazul a fost mediatizat, pe rețelele de socializare au apărut mai multe comentarii din care se putea deduce că unele mesaje ar fi fost postate chiar de una dintre fete, care făcea referire și la o posibilă agresiune îndreptată împotriva unei adolescente din partea unui angajat al centrului. „Sunt verificate toate informațiile pentru a vedea dacă acele comentarii au fost postate de persoanele căutate și sunt luate în calcul toate ipotezele. Cert este că unele fete au avut plecări repetate din centru, însă în acele situații nu au existat acorduri de mediatizare. De fiecare dată, însă, ele au fost localizate și aduse în centrul de plasament”, a adăugat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!
se încarcă...