Liviu Toma – „Avem obligaţia faţă de cetăţeni să facem administraţie”

0

În ultima perioadă s-a tot vorbit despre faptul că PSD a pierdut majoritatea în Consiliul Municipal Botoşani, motivat de faptul că în ultima şedinţă a deliberativului local viceprimarul Liviu Toma (PRO România) a votat alături de liberali. Totodată, edilul a semnat alături de consilierii PNL şi USR-PLUS convocatorul pentru şedinţa extraordinară de CL, de mâine, 7 aprilie.

Trebuie să ne gândim de fiecare dată la cetăţeni

Pro România s-a declarat încă de la început un partid pentru cetăţeni. Eu, prin votul meu, am această mare presiune pe umeri ca la fiecare proiect supus dezbaterii să mă gândesc înainte de a lua o decizie şi să mă asigur că votez spre binele cetăţenilor, nu spre binele PSD-ului sau al PNL-ului. După aceea, mă gândesc la colegii din PRO România, care îmi vor cere socoteală după fiecare vot şi, dacă nu am argumentele necesare, înseamnă că nu mi-am făcut datoria. Trebuie să ne gândim de fiecare dată la cetăţeni”, a declarat Liviu Toma.

Viceprimarul a dat asigurări că atunci când consilierii de la PSD sau PNL vor veni cu proiecte pentru cetăţeni, totdeauna va vota „pentru„. „Până la urmă, eu sunt un viceprimar ales de către toţi consilierii locali. Trebuie să ţin cont şi de chestiunea asta şi trebuie să fiu corect cu toată lumea. Consider că fiecare proiect trebuie să fie dezbătut, să se dea posibilitatea fiecărui coleg să-şi spună cuvântul. Mai toţi consilierii locali au experienţă într-un anumit domeniu de activitate. Când vorbim de educaţie, să avem răbdare să-i ascultăm pe colegii care activează în zona de educaţie, când vorbim de lucrări să avem răbdare să-şi ascultăm pe colegii care sunt ingineri sau care activează în domeniul construcţiilor. Trebuie să avem răbdare să ne ascultăm unii pe alţii pentru că doar aşa vom lua împreună cele mai bune decizii”, a precizat viceprimarul, adăugând că ideal ar fi ca toate proiectele supuse dezbaterii în CL să fie votate în unanimitate, aspect care ar dovedi că sunt proiecte bune pentru cetăţeni.

„Avem obligaţia faţă de cetăţeni să facem administraţie”

Liviu Toma a fost votat viceprimar dată fiind înţelegerea politică dintre PSD şi PRO România. „A existat o înţelegere politică la nivelul celor două formaţiuni, nu a fost o înţelegere, pe sub masă, între consilierii locali”, a explicat Liviu Toma.

Viceprimarul este conştient de faptul că fiecare vot al său poate înclina balanţa în favoarea social democraţilor sau liberalilor, însă este de părere că aleşii locali ar trebui să facă administraţie în Consiliul Municipal.

Orice proiect trebuie dezbătut şi trebuie să ne ascultăm mai mult unii pe alţii. Cred că ar trebui să lăsăm deoparte şi această încrâncenare politică între PSD şi PNL. Ştiu că a existat această încrâncenare în ultimii opt ani, lucru cu care nu sunt de acord. Noi am făcut politică în campania electorală şi de acum avem obligaţia faţă de cetăţeni să facem administraţie”, a concluzionat Liviu Toma.

Deja ai votat!
se încarcă...