Minorele fugite dintr-un centru de plasament din Dorohoi au fost găsite

0
Cazul a fost soluționat după mediatizarea informațiilor

Patru minore din cele cinci date dispărute duminică, dintr-un centru de plasament din municipiul Dorohoi, au fost identificate în urmă cu scurt timp, pe strada Sucevei din municipiul Botoșani. „Acestea au fost conduse la sediul poliției pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la părăsirea centrului de plasament, precum și a întregii situații de fapt, în vederea luării măsurilor care se impun”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Cea ce a cincea fată, care plecase din centru în aceleași împrejurări, a fost găsită duminică seara, pe 4 aprilie a.c., în jurul orei 19, pe raza municipiului Dorohoi. Minora a fost internată într-un centru de plasament de pe raza municipiului Botoșani.

Căutările au fost declanșate duminică, 4 aprilie a.c., când polițiștii botoșăneni au fost sesizați de către reprezentanții unui centru de plasament din municipiul Dorohoi, cu privire la faptul că cinci minore au părăsit centrul la data de 3 aprilie, cu învoire pentru câteva ore, și nu au revenit. Minorele au avut plecări repetate din centrul de plasament și în trecut, fiind identificate de fiecare dată atât pe raza municipiului Dorohoi cât și în municipiul Botoșani.

După ce cazul a fost mediatizat de reprezentanții IPJ, pe rețelele de socializare au apărut mai multe comentarii din care se putea deduce că unele mesaje ar fi fost postate chiar de una dintre fete, care făcea referire și la o posibilă agresiune din partea unui angajat al centrului.

Interesant este că, înainte cu câteva zile de această plecare în grup, câteva din aceste minore ar fi mai fi plecat din centru și au ajuns în municipiul Botoșani. Ele au fost reperate în locuința unui fost consilier local, însă la acea dată cazul nu a fost mediatizat de reprezentanții IPJ. Acum polițiștii încearcă să afle ce au făcut fetele din momentul în care au părăsit centrul și până au fost localizate în municipiul Botoșani.

 

Deja ai votat!
se încarcă...