Protest cu utilaje agricole pe străzile municipiului. Fermierii își strigă nemulțumirile

Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Botoșani va organiza mâine, 7 aprilie a.c., între orele 14.00 – 16.00, un marș de protest prin municipiul Botoșani. Manifestarea de protest este avizată și va consta într-un marș cu utilaje agricole, respectiv tractoare, în municipiul Botoșani, pe traseul sediul EON – strada Calea Națională, staționare pe strada Cuza Vodă, cu blocarea doar a unui sens de circulație, urmat de o pichetare în Piața Revoluției, fără a se depăși numărul de 100 de participanți prevăzut de legislație în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

Acțiunea de protest va fi supravegheată de efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, în cooperare cu efective de poliție, poliție locală și pompieri. „Conform prevederilor Legii nr.60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunările publice organizate să se infiltreze în rândul demonstranților, cu scopul de a tulbura normala desfășurare a acestora. De asemenea, este interzisă desfășurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în același loc sau pe aceleași trasee, indiferent de caracterul acestora. Având în vedere că circulația autovehiculelor pe traseul menționat va fi îngreunată de deplasarea și staționarea ulterioară a utilajelor agricole, recomandăm conducătorilor auto să evite, pe cât posibil, aceste zone”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de IJJ Botoșani.

Forțele de ordine vor acționa pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță a manifestării de protest, prevenirea infracțiunilor și contravențiilor, dirijarea traficului rutier și pietonal, precum și pentru prevenirea și stingerea unor eventuale incendii.

 

Deja ai votat!