vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTSocial democraţii nu au reuşit să-şi impună oamenii în CA-ul de la...

Social democraţii nu au reuşit să-şi impună oamenii în CA-ul de la Eltrans

Planul social democraţilor de a numi administratori provizorii la societatea Eltrans a eşuat. La această situaţie au contribuit social democratul Marian Murariu, dar şi viceprimarul Liviu Toma, care nu au participat la şedinţă. Marian Murariu a transmis că se află la înmormântarea unei rude. Se pare, însă, că fostul viceprimar nu s-a împăcat cu ideea că nu a mai beneficiat de încrederea colegilor de partid pentru un nou mandat de viceprimar. Nu au dat curs convocării social democraţilor nici cei nouă consilieri liberali. Cu cei doi consilieri USR – PLUS, prezenţi în sală, social democraţii aveau asigurate 12 voturi pentru a-şi impune administratorii provizorii.

Primarul Cosmin Andrei nu a participat la şedinţă deoarece participă în această săptămână la un curs vizând situaţiile de urgenţă, organizat la Bacău.

Marcel Gheorghiţă a cerut ca administratorii propuşi să fie prezentaţi  

Marcel Gheorghiţă, consilier USR-PLUS, a fost cel care a solicitat să fie prezentaţi administratorii propuşi, „să ştim dacă această persoană există, dacă nu e stewardesă, casieră, cum au mai fost alte cazuri”. Viceprimarul Bogdan Buhăianu a fost cel care i-a propus ca administratori provizorii, respectiv Simion Drelciuc, fost director al Urban Serv, Vasile Ciocan, inginer RAR, Paula Berenţan, jurist, Cătălin Pădurariu, economist, manager servicii suport la o firmă privată şi Ana Florea, economist. Se pare că trei propuneri au fost făcute de PSD şi două de către consilierii USR – PLUS.

Totodată, viceprimarul a explicat că au fost mai multe probleme în cazul organizării concursului pentru desemnarea administratorilor Eltrans. Acesta a declarat că există obligativitatea răspunsului la o scrisoare de aşteptări pe care o trimite autoritatea publică, însă hotărârea de CL prin care această scrisoare de aşteptări a fost trimisă Eltrans a fost dată la două zile după ce programul de organizare a concursului începuse deja.

La concurs, împreună cu expertul independent, a participat şi juristul unităţii, ceea ce contravine Ordonanţei 109. În continuare, noi, ca şi consilieri locali, am considerat că viziunea pe care cei care au participat la concurs au prezentat-o prin scrisorile de intenţie nu corespunde viziunii actuale a administraţii publice privind mobilitatea transportului rutier, privind modul de organizare a parcărilor dotate cu parcometre. Din acest motiv, niciunul dintre cei cinci membri propuşi de către expert nu a fost ales, ajungându-se astăzi, în această în care Eltrans nu are Consiliu de Administraţie”, a spus Bogdan Buhăianu.

Edilul a adăugat că urmează să fie votat bugetul local, iar bugetul societăţii Eltrans nu poate fi aprobat fără Consiliu de Administraţie. Viceprimarul a anunţat că administratorii provizorii vor organiza concursul într-o perioadă de patru luni, pentru a fi desemnaţi administratorii cu mandat de patru ani.

Calcule date peste cap 

Calculele social democraţilor au fost date peste cap de rezultatul votului. Astfel, 11 consilieri au votat „pentru”, în timp ce unul şi-a anulat votul.

Propunerea făcută a picat, asta înseamnă că și proiectul a picat, nu mai putem reveni asupra lui. Vă mulțumesc tuturor, declar ședința închisă”, a declarat Gabriel Tanasă, președintele de ședință.

O altă şedinţă va avea loc mâine

Următoarea ședință de CL va avea loc mâine, 7 aprilie, începând cu ora 10:00, aceasta fiind convocată de consilierii PNL. Aceştia vor să fie respectat rezultatul concursului organizat de expertul independent şi să fie numiţi administratori Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid.

Noi vrem Consiliu de Administraţie„, a declarat după şedinţă Victor Ivănescu, directorul Eltrans. Oficialul a recunoscut că este o situaţie fără precedent. Societatea Eltrans nu are Consiliu de Administraţie din octombrie 2020.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4 ° C
4.6 °
1.6 °
80 %
1.8kmh
67 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...