Cinci ani de închisoare după o răfuială în stradă. Cuțitar trimis în spatele gratiilor

0

Un bărbat din comuna Cordăreni a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu interzicerea unor drepturi, după ce a fost acuzat de tentativă de omor. Sentința a fost pronunțată marți, pe 6 aprilie a.c., de o instanță a Tribunalului Botoșani, după numai două termene de judecată. Magistrații l-au obligat pe bărbat să plătească mai multe despăgubiri civile printre care cheltuielile de spitalizare, cheltuielile judiciare, dar și 5.000 de lei cu titlu de daune materiale față de victima agresiunii. Sentința nu este definitivă.

Ștefan Corolea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani în vara anului trecut, după un conflict tranșat cu cuțitul. Agresiunea a avut loc în seara zilei de 24 septembrie 2016, când bărbatul, în timp ce se afla pe un drum public din localitatea Cordăreni, l-ar fi înjunghiat pe un consătean, Gheorghe I., cu care a avut o dispută.

Rănit la cap, pe corp dar și la mâini și picioare, consăteanul a fost transportat la spital și a necesitat 22-25 zile de îngrijiri medicale. Având în vedere natura leziunilor și zonele vizate de lovituri, anchetatorii au stabilit că la mijloc ar putea fi vorba de o tentativă de omor. Prin urmare, Ștefan Corolea a fost trimis în boza acuzaților, procesul derulându-se la Tribunalul Botoșani.

 

Deja ai votat!
se încarcă...