Emilia Paula Zagavei: „Noi murim acasă. Suntem mai mulți decât cei cu Covid”

0

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, Emilia Paula Zagavei, preşedintele Asociaţiei „Sufletul Lalelelor”, a transmis un mesaj dureros. Preşedintele asociaţiei care luptă pentru drepturile persoanelor care suferă de Parkinson sau alte boli neurologice degenerative a dorit astfel să atragă atenţia celor din conducerea ţării că există persoane care suferă şi de alte boli, nu numai de Covid.

Astăzi, în întreaga lume, se sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății. Dacă în urmă cu un an încă mai credeam în sloganurile celor de sus, acum vreau să vă spun cu sinceritate, nu mai cred un cuvânt.

Singura boală existentă, în aceste timpuri pe care le trăim, pare a fi doar COVIDUL. Aceasta este singura patologie tratată în majoritatea spitalelor din România. Puține sunt unitățile rămase curate pentru noi cei mulți, noi cei cu boli cronice, noi cei ce ne ducem în spate povara bolilor multe și grele. Noi trăim frica fiecărei zile, noi suntem uitații și incomozii. Noi murim acasă. Suntem mai mulți decât cei cu Covid. Nu ne-au lăsat spitale curate și pentru noi. Nu avem unde să ne facem recuperarea medicală, nu avem unde să ne primim tratamentul, nu avem acces la SĂNĂTATE. Acesta este cruntul adevăr.

Mai mult decât atât vor să transforme și celelalte unități noncovid în unități Covid. De ce???? Mai este nevoie de distanțare pentru cei diagnosticați cu Covid? Nu cred! Ocupați fiecare pat, nu lăsați paturi libere! Persoanele diagnosticate cu tuberculoză stau răsfirate în saloane? Nu! Atunci?

Ați redus numărul de paturi. Ați redus personalul medical pe care l-ați exploatat până la epuizare, care, copleșit, a ajuns în situația de a-și pune capăt zilelor. Sunt oameni, sunt semenii noștri! Spitalele noastre sunt vechi, depășite, nu au instalație electrică corespunzătoare, sunt pline de bacterii ucigătoare!

Fac reverență adâncă în fața celor ce luptă pentru fiecare viață, pentru continuarea unei povești. Nu ne îngrădiți, nu ne luați dreptul la sănătate! Respectați-ne dreptul la viață!”, a transmis Emilia Paula Zagavei.

Deja ai votat!
se încarcă...