spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTEmilia Paula Zagavei: "Noi murim acasă. Suntem mai mulți decât cei cu...

Emilia Paula Zagavei: „Noi murim acasă. Suntem mai mulți decât cei cu Covid”

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, Emilia Paula Zagavei, preşedintele Asociaţiei „Sufletul Lalelelor”, a transmis un mesaj dureros. Preşedintele asociaţiei care luptă pentru drepturile persoanelor care suferă de Parkinson sau alte boli neurologice degenerative a dorit astfel să atragă atenţia celor din conducerea ţării că există persoane care suferă şi de alte boli, nu numai de Covid.

Astăzi, în întreaga lume, se sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății. Dacă în urmă cu un an încă mai credeam în sloganurile celor de sus, acum vreau să vă spun cu sinceritate, nu mai cred un cuvânt.

Singura boală existentă, în aceste timpuri pe care le trăim, pare a fi doar COVIDUL. Aceasta este singura patologie tratată în majoritatea spitalelor din România. Puține sunt unitățile rămase curate pentru noi cei mulți, noi cei cu boli cronice, noi cei ce ne ducem în spate povara bolilor multe și grele. Noi trăim frica fiecărei zile, noi suntem uitații și incomozii. Noi murim acasă. Suntem mai mulți decât cei cu Covid. Nu ne-au lăsat spitale curate și pentru noi. Nu avem unde să ne facem recuperarea medicală, nu avem unde să ne primim tratamentul, nu avem acces la SĂNĂTATE. Acesta este cruntul adevăr.

Mai mult decât atât vor să transforme și celelalte unități noncovid în unități Covid. De ce???? Mai este nevoie de distanțare pentru cei diagnosticați cu Covid? Nu cred! Ocupați fiecare pat, nu lăsați paturi libere! Persoanele diagnosticate cu tuberculoză stau răsfirate în saloane? Nu! Atunci?

Ați redus numărul de paturi. Ați redus personalul medical pe care l-ați exploatat până la epuizare, care, copleșit, a ajuns în situația de a-și pune capăt zilelor. Sunt oameni, sunt semenii noștri! Spitalele noastre sunt vechi, depășite, nu au instalație electrică corespunzătoare, sunt pline de bacterii ucigătoare!

Fac reverență adâncă în fața celor ce luptă pentru fiecare viață, pentru continuarea unei povești. Nu ne îngrădiți, nu ne luați dreptul la sănătate! Respectați-ne dreptul la viață!”, a transmis Emilia Paula Zagavei.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...