Liviu Toma – „Trebuie să învăţăm din greşelile mandatului trecut şi să nu le repetăm”

0

Viceprimarul Liviu Toma a explicat de ce nu a participat la şedinţa de ieri a deliberativului local, şedinţă convocată de primarul Cosmin Andrei. Edilul a precizat că primii care au convocat şedinţa pentru desemnarea administratorilor de la Eltrans au fost consilierii PNL, PRO România şi USR – PLUS. Convocatorul a fost postat pe site-ul primăriei vineri, 2 aprilie. La câteva ore după, a fost postată şi convocarea făcută de primarul Cosmin Andrei.

A doua ședință a fost convocată pentru 6 aprilie 2021 după două ore, în afara programului de lucru al primăriei, în jurul orei 15:00 (vineri, 2 aprilie – n.r.). La această ședință de îndată convocată de către primarul municipiului Botoșani nu am regăsit în materialele prezentate <caracterul de forță majoră și/sau de maximă urgență pentru rezolvarea intereselor locuitorilor municipiului Botoșani>, așa cum prevede Codul Administrativ, având în vedere și faptul că pentru a doua zi (7 aprilie – n.r.) oricum era convocat Consiliul Local pentru o ședință având același proiect – subiect pe ordinea de zi”, a spus Liviu Toma.

Acesta a adăugat că nu a participat la ședința de ieri deoarece proiectul supus dezbaterii viza numirea unor administratori provizorii şi organizarea unei noi selecţii pentru stabilirea administratorilor cu un mandat de patru ani. Asta în condiţiile în care la Eltrans a avut loc o selecţie a administratorilor, numai că, în opinia social democraţilor, aceştia nu corespund politic.

Se anunţă noi procese pentru Consiliul Local

Potrivit viceprimarului, nerespectarea rezultatului concursului organizat de un expert independent la Eltrans se va solda cu noi procese. La această dată, doi dintre cei care au participat la concurs au înaintat Consiliului Local câte o plângere prealabilă, după care se vor adresa instanţei. Mai mult, Eltrans a cheltuit 18.000 lei cu concursul de selecţie a administratorilor.

Liviu Toma a arătat că nu trebuie uitat faptul că au fost procese câştigate de Constantin Zărnescu şi Cezar Nicuţă, după ce social democraţii din fostul Consiliu Local au luat decizii în privinţa administratorilor Urban Serv, fără a ţine cont de prevederile legale, prioritare fiind interesele de partid.

Noi, consilierii locali, trebuie să învățăm din greșelile făcute în mandatul trecut și să nu le repetăm”, a concluzionat Liviu Toma.

Deja ai votat!
se încarcă...