Pregătiri pentru deschiderea unui nou centru de vaccinare (video)

0

Începând de săptămâna viitoare încă un centru de vaccin va fi deschis la Botoşani. Acesta va funcţiona la Şcoala 17, iar în prezent se fac pregătiri pentru inaugurarea acestuia.

În momentul de faţă sunt două fluxuri de vaccinare la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”,şi câte unul la Uniteatea Militară de pe Petru Rareş, Liceul Pedagogic, Sala Sporturilor Dorohoi, Flămânzi, Săveni, Darabani, Ştefăneşti, Bucecea, Vorona. În fiecare centru se vaccinează cu un singur tip de ser.

„În momentul de faţă avem centre cu un singur vaccin tocmai pentru a evita orice greşeală cum s-a întâmplat în ţară”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. La centrele de la Uniteatea Militară, Colegiul „Asachi”, Săveni, Darabani, Dorohoi şi Ştefăneşti se vaccinează cu Pfizer. La centrele de la Flămânzi, Vorona şi Bucecea cu Moderna, iar la Liceul Pedagogic cu AstraZeneca.

”Pentru etapa a treia de vaccinare, toate fluxurile vor mai primi 30 de persoane. Vom mări de la 60 la 90 de personae pe flux”, a precizat medicul Monica Adăscăliței. Astfel, în etapa a treia 1.080 de botoşăneni se vor putea vaccina zilnic.

Deja ai votat!
se încarcă...