spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTVal de acuzaţii din cauza spitalului ţinut cu lacăt (video)

Val de acuzaţii din cauza spitalului ţinut cu lacăt (video)

Prefectul judeţului acuză decidenţii locali de lipsă de implicare în privinţa Spitalului de Paliaţie, care ar putea fi transformat în unitate covid. Unitatea sanitară stă închisă de şase luni, deşi este dotată şi mobilată, singura problemă fiind faptul că trebuie să fie racordată la utilități. În tot acest timp spitalele sunt pline și nu mai sunt locuri pentru pacienții COVID.

Prefectul Dan Nechifor a declarat că a făcut toate demersurile care erau de competenţa sa și că Primăria Botoșani ar trebui să vină cu o soluție. „Eu, din punctul meu de vedere, am făcut toate demersurile și pot în continuare face demersurile sau chiar mediere, dacă mi se cere acest lucru, între Compania Națională de Investiții și Primăria Botoșani. Nu mi s-a solicitat, înseamnă că oamenii de acolo știu exact ce au de făcut. Cred că există o echipă managerială destul de bună la Primăria Botoșani care ar putea să găsească soluții”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Acesta a sugerat că la nivelul Primăriei Botoșani funcționează și Comitetul Local pentru Situații de Urgență unde s-ar putea lua măsuri în acest sens. Astfel spitalul ar putea fi racordat la utilităţi în regim de urgenţă, dacă s-ar dori acest lucru. „În anumite municipii chiar funcționează acest comitet, și chiar iau măsuri și chiar se stabilesc și se găsesc soluții”, a mai spus prefectul judeţului.

Reprezentanţii primăriei spun că au preluat spitalul fără utilităţi, deşi acestea trebuiau iniţiate încă din primele faze de construcţie, iar acum procedurile de licitaţie sunt în curs de derulare. Astfel, electricitatea a fost racordată şi mai rămân apa, canalizarea şi căldura.

Unitate sanitară cu zeci de locuri şi sursă proprie de oxigen

Spitalul de Îngrijiri Paliative are o capacitate de 84 de locuri stă închis.

Acesta este dotat cu paturi ultramoderne, saloane cu baie proprie, televizor, sistem de apel al asistentelor, oxigen la fiecare pat. Spitalul, despre a cărui finalizare se preconiza a fi în luna martie, însă termenul de finalizare a fost avansat de trei ori până în prezent, iar Compania Naţională de Investiţii (CNI) dă vina pe primărie, primăria pe constructor, iar acesta din urmă pe CNI.
Întrebat care este stadiul lucrărilor primarul Cosmin Andrei a declarat că acestea nu sunt finalizate şi pasează vina pe fostul primar, dar şi pe CNI.

Anul trecut reprezentanţii constructorului spuneau că lucrările erau la un stadiu de peste 90%. Primarul Cosmin Andrei spune, însă, că termenele de finalizare a lucrării au fost amânate de constructor. Reprezentanţii constructorului îl contrazic, însă pe edil. „Noi, dacă azi ne spune că au utilităţile şi să predăm lucrarea, în 2-3 zile totul este predat către CNI”, a spus Radu Mihalache, reprezentantul constructorului.

Demersurile pentru noul spital au fost făcute încă din anul 2013 de către deputatul Tamara Ciofu, însă lucrările au început în noiembrie 2017. Noul spital se află lângă Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...