Protest al fermierilor pe străzile din oraş (video)

Zeci de fermieri din județul Botoșani, înscriși în Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice „GRÂNARII” – „DĂ-TE PE BRAZDĂ”, au ajuns în municipiul Botoșani pentru a-și manifesta nemulțumirile față de tergiversarea acordări despăgubirilor pentru culturile calamitate în primăvara anului 2020 și întârzierea plății procentului rămas de plată pentru culturile de toamnă din anul 2019.

Veniți cu utilajele agricole, fermierii au organizat un marș de protest care a început la ora 14. Acesta va continua până în jurul orei 16. Manifestarea a început în apropierea sediului E.ON, iar ulterior protestatarii se deplasează încolonați pe traseul Calea Națională – strada Marchian – strada Cuza Vodă și vor poposi apoi în Piața Revoluției, unde va avea loc o pichetare a sediului Prefecturii.

Protestul a fost autorizat de autoritățile locale, iar pe tot traseul agricultorii vor fi însoțiți de forțele de ordine. Botoșănenii sunt sfătuiți să ocolească zona în acel interval orar pentru a evita ambuteiajele și blocajele în trafic.

Proteste de aceleași gen sunt programate să se desfășoare și în municipiile Iași și Vaslui.

Deja ai votat!