spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTÎn stare critică după un accident de muncă (video)

În stare critică după un accident de muncă (video)

Un bărbat se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost victima unui grav accident de muncă.

Incidentul a avut loc joi, în comuna Tudora, unde o firmă cu sediul în Bucureşti efectuează lucrări pentru racordarea comunei la reţeaua de apă şi canalizare. La un moment dat, unul dintre muncitori, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Republica Moldova, a fost surprins de un mal de pământ care s-a surpat peste el chiar după ce a coborât într-o groapă adâncă de aproape doi metri. „Am făcut o săpătură de 1,8 metri adâncime, moment în care am dat de apă. Colegul a coborât pe o scară să pună o pompă pentru a scoate apa şi în acel moment s-a surpat malul. Într-o secundă s-a întâmplat totul. I-a mai rămas doar capul la suprafaţă”, a spus unul dintre colegii bărbatului.

Localnicii din zonă, care au văzut incidentul spun că bărbatul a fost scos de sub pământ de câţiva colegi.

„Au intervenit imediat colegii lui. Au săpat şi cu excavatorul uşor pe lângă el şi l-au tras repede afară. Nu a durat decât câteva minute totul”, a spus unul dintre localnici.

 

Muncitorii au apelat apoi serviciul 112, văzând că bărbatul era rănit grav, iar la faţa locului a ajuns un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care a preluat victima în stare de inconştienţă. „De la locul solicitării am preluat un bărbat în vârstă de 39 de ani, în stare foarte gravă. Prezenta un traumatism cranio cerebral acut deschis, cu înfundare craniană şi otoragie bilaterală şi un traumatism toracic anterior cu fracturi costale. A fost stabilizat şi transportat la Spitalul Judeţean”, a declarat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

Ulterior, bărbatul a fost transferat pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, starea sa fiind critică.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor, care au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de criminalişti, care au început cercetarea.

Oamenii legii urmează să stabilească şi dacă tânărul muncitor nu a fost accidentat mai grav în momentul operaţiunii de salvare, acesta având un traumatism puternic la cap, care nu se putea explica prin surparea malului de pământ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...