Lecție de șoferie la 14 ani întreruptă de polițiști

0

Gest inconștient făcut de un bărbat din Mitoc, care a lăsat un copil de 14 ani să-i conducă autoturismul. Cei doi au fost surprinși de polițiști, iar toată întâmplarea s-a lăsat cu un dosar penal.

Scenele au avut loc miercuri, pe 7 aprilie a.c., când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, au oprit pentru control pe drumul național DN 24 C, un autoturism condus de un minor de 14 ani din comuna Mitoc. În autoturism, în calitate de pasager se afla și proprietarul mașinii, un bărbat de 38 de ani din aceeași localitate, care a declarat că i-a încredințat autoturismul minorului, deși avea cunoștință că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul respectiv nu deține asigurare obligatorie, motiv pentru care față de proprietar s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 132/2017, iar ca măsură complementară au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare. Totodată, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani.

 

Deja ai votat!
se încarcă...