Locuinţe ANL pentru medicii care se angajează la Mavromati

0

Conducerea celui mai mare spital din judeţ încearcă cu disperare să atragă specialişti. Astfel Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani a scos la concurs 14 posturi de medici de specialități diferite, cărora li se vor pune la dispoziție inclusiv imobile construite prin Agenția Națională pentru Locuințe. 11 dintre posturi pot fi ocupate atât de către cadre confirmate în specialitate, cât și de către rezidenți aflați în ultimul an de pregătire.

Unitatea sanitară are nevoie de doi medici pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), un medic pentru Infecțioase, doi medici radiologi, un medic neonatolog, un neurochirurg și un medic gastroenterolog, care să activeze în compartimentele din municipiul Botoșani.

De asemenea, SJU cooptează două cadre superioare de medicină internă și un pediatru pentru Secția Exterioară din Săveni, care deservește aproximativ un sfert din populația județului, conform datelor raportate de autorități.

Celelalte trei posturi disponibile sunt noi în organigramă şi sunt pentru doi medici urgentiști și un diabetolog. Pentru acestea se pot înscrie doar medici specialiști confirmați în specialitate. „Avem nevoie de tineri capabili, de medici în diferite specializări pentru ca și la Botoșani pacienții să beneficieze de cele mai înalte standarde de tratare a afecțiunilor de care suferă. Consiliul Județean Botoșani va pune la dispoziția medicilor specialiști interesați locuințe ANL”, a afirmat managerul SJU „Mavromati”, economistul Doina Caba.

Deja ai votat!
se încarcă...