Neobișnuit! Femeie condamnată pentru tentativă de omor prin incendiere

0

O botoșăneancă trimisă în judecată pentru tentativă de omor și distrugere prin incendiere a fost condamnată astăzi de magistrații Tribunalului Botoșani la patru ani și 10 luni de închisoare cu executare. În plus, femeia are de plătit aproape 15.000 de lei drept daune materiale.

Potrivit anchetatorilor, în vara anului 2016, femeia, Ana Ispiru, în vârstă de 67 de ani, trebuia să recupereze o sumă de bani de la o tânără care o tot amâna cu plata. Dusă cu vorba, pe 13 august 2016 femeia a decis să se răzbune. În ziua cu pricina, a așteptat-o pe tânără să iasă din casă, iar în momentul în care aceasta a pășit pe scările din lemn, a stropit-o cu benzină și i-a dat foc. Cu hainele în flăcări, tânăra a fost salvată de niște cunoscuți, care au transportat-o la spital. Cu arsuri pe mai multe părți ale corpului, ea a necesitat 75-80 zile de îngrijiri medicale.

Cazul a ajuns atunci în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, care au apreciat că la mijloc ar fi vorba de o tentativă de omor prin incendiere, întrucât arsurile suferite de tânără i-ar fi pus viața în primejdie. Totodată, întrucât în urma incendiului izbucnit atunci au fost distruse mai multe bunuri, Ana Ispiru a fost acuzată și de distrugere.

Dosarul penal a ajuns pe rolul Tribunalului Botoșani, iar în urma procesului Ana Ispiru a fost găsită vinovată și condamnată. În plus, magistrații au obligat-o și la plata cheltuielilor de spitalizare a victimei și a cheltuielilor judiciare. Pronunțată în primă instanță, hotărârea Tribunalului Botoșani nu este definitivă.

 

Deja ai votat!
se încarcă...