Prohibiție la pescuit. Interdicțiile intră în vigoare de pe 9 aprilie

0

Pescarii din județ vor lua o pauză de aproape două luni de la pescuitul pe apele curgătoare. Asta după ce Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat ordinul prin care a stabilit perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, precum și cu privire la zonele de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021. Potrivit documentului, perioada de prohibiție este de 60 de zile și va începe din 9 aprilie până pe 7 iunie inclusiv.

Pe toată perioada de prohibiție, reprezentanții Comisariatului Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și reprezentanți ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani vor desfășura acțiuni pe linia verificării respectării acestor prevederi legale în toate habitatele piscicole din județ.

Potrivit legii, pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de pește sau alte viețuitoare acvatice vii, efectuate fără permis în habitatele piscicole naturale, respectiv pescuitul recreativ al oricăror specii de pești și a altor viețuitoare acvatice sub dimensiunile minime legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 300 și 600 lei.

De asemenea, pescuitul recreativ și sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace al peștilor și al altor viețuitoare acvatice în perioada de prohibiție și în zonele de protecție constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau a autorizației, după caz.

Accesul la resursele acvatice vii în vederea practicării pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale contractate de către asociațiile de pescari recreativi se face în baza permisului de pescuit recreativ. Legitimația sportivă de pescuit sau așa-zisa Autorizație sportivă de pescuit (ambele emise de Federația Română de Pescuit Sportiv), sunt documente care nu conferă dreptul de a pescui în habitatele piscicole naturale.

 

Deja ai votat!
se încarcă...