Zoltan Kallos – „Ne dorim ca acea distanţare fizică să nu se transforme în distanţare socială” (video)

0

Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a fost astăzi la Botoşani pentru a lansa Campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare”. Campania a fost lansată în cadrul unei videoconferinţe organizată la Prefectura Botoşani. În sala de şedinţe „Nicolae Iorga” au fost prezenţi, alături de reprezentantul ministerului, prefectul Dan Nechifor, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, inspectori şcolari, directori de şcoli şi licee. Totodată, au fost prezenţi Liviu Axinte şi Iuliana Nacu, liderii celor două sindicate din educaţia botoşăneană, Cristian Lazarovici, reprezentantul părinţilor, şi Iosif Pintilie, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor.

Cu toţii ne dorim ca acest învăţământ online să nu ne mai ocupe tot timpul, să ne putem întoarce cât mai curând în sălile de clasă, la învăţământul cu prezenţa fizică. Pentru aceasta, ar trebui să ajungem să obţinem acea imunizare de masă cât de mare şi pentru aceasta trebuie să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare”, a spus oficialul din minister.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a precizat că la Botoşani există o colaborare foarte bună între unităţile de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi DSP, adăugând că, fără sprijinul şi consilierea celor de la DSP, ar fi fost foarte greu de gestionat situaţia din unităţile de învăţământ. Inspectorul şcolar general a reamintit că, deşi au fost cazuri de elevi şi angajaţi din sistem confirmaţi pozitiv cu Covid 19, aceştia nu s-au îmbolnăvit în spaţiul şcolar. „Cred şi afirm cu tărie că spaţiul şcolar este poate cel mai sigur spaţiu vizavi de prevenirea şi combaterea îmbolnăvirii cu Covid. Faptul că nu am avut focare în unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani de când a început această pandemie, iarăşi e un exemplu că la nivelul unităţile de învăţământ s-au respectat acele reguli minime impuse de către specialiştii în sănătate publică şi sigur, cu aportul elevilor, profesorilor şi a părinţilor, am reuşit să gestionăm, cât de cât bine, toată această situaţie”, a declarat Gabriel Hârtie.

În cadrul videoconferinţei s-a vorbit despre necesitatea testării elevilor de către personalul medical specializat, numărul mic al cabinetelor medicale şcolare şi necesitatea achiziţionării acelor teste care nu necesită, pentru administrare, personal specializat.

„Ne dorim ca acea distanţare fizică să nu se transforme în distanţare socială”

Zoltan Kallos a precizat că la nivel naţional cifrele sunt îmbucurătoare pentru că peste 150.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au vaccinat. Potrivit oficialului, la Botoşani nu mai există acea reticenţă în rândul profesorilor de la începutul campaniei de vaccinare şi aproape 40% din profesori sunt vaccinaţi şi foarte mulţi sunt înscrişi pe listele de aşteptare. Oficialul a afirmat că angajaţii din sistemul educaţional îşi doresc să fie reluată activitatea cu prezenţă fizică, în sălile de clasă. „Nimic nu poate înlocui întâlnirile cu prezenţă fizică şi ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, ca acea distanţare fizică despre care se vorbeşte să nu se transforme în distanţare socială. Dacă mai ţine mult această perioadă în care copiii vor fi doar online la şcoală, din păcate pierderile, vor fi mult prea mari şi eu cred că în primul rând aceşti copii vor avea probleme de socializare”, a mai spus secretarul de stat. Totodată, oficialul a anunţat că s-a vaccinat şi a făcut apel la angajaţii din sistemul educaţional să-i urmeze exemplul.

Deja ai votat!
se încarcă...