Preot iubit decedat după ce s-a îmbolnăvit de Covid

0

Comunitatea ortodoxă din Botoșani este în doliu. Unul din cel mai iubiți și apreciați preoți din județ a decedat, după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Părintele Victor Porof a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județeanpe în data de 29 martie, în stare gravă. În vârstă de 91 de ani, acesta fusese diagnosticat cu pneumonie interstițială Covid19 formă severă și insuficiență respiratorie.

Din păcate, starea lui s-a agravat în continuu, din cauza vârstei și a unor afecțiuni cronice, iar joi a decedat. Vestea dureroasă a fost dată de reprezentanții parohiei unde a slujit în ultima parte a vieții.
“Cu durere și creștinească nădejde a învierii, vă aducem la cunoștință trecerea la Domnul a Părintelui Victor Porof, fost preot paroh la Parohia „Sfântul Gheorghe” – Ștefănești Târg, Protopopiatul Săveni, iar în ultima perioadă preot îmbisericit la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoșani.
Bunul Dumnezeu să-l odihnească în ceata drepților!
Transmitem condoleanțe doamnei preotese Ortansa și familiei!”, este mesajul îndurerat postat de Parohia Sfântul Ioan Botezătorul.

Dumnezeu să îl ierte!

Deja ai votat!
se încarcă...