Ada Macovei – „Încurajez pe toată lumea să ia în calcul vaccinarea”

0

În cadrul videoconferinţei de lansare a campaniei naţionale „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct, le-a recomandat angajaţilor din sistemul educaţional să se vaccineze.

Am înţeles din tot ce am urmărit, din toate discuţiile şi relaţiile pe care le am cu medici şi cu doamna doctor Monica Adăscăliţei(directorul Direcţiei de sănătate Publică – n.r.), cu care relaţiile profesionale şi personale sunt excepţionale, că e importantă vaccinarea. Nu imediat după boală, ci atunci când, după teste, se demonstrează că anticorpii pe care i-am avut, încet – încet, dispar. Aşa încât, încurajez pe toată lumea, așa cum am făcut-o toată perioada aceasta, din martie anul trecut până astăzi, să ia în calcul vaccinarea ca pe o soluție pentru că trebuie să ne întoarcem cât mai curând la școală, dar mai ales trebuie să ne întoarcem la o viață normală”, a spus Ada Macovei.

Au rămas foarte multe urme în sufletele noastre

Oficialul a amintit că a trecut printr-o formă moderată de Covid. Şi alţi inspectori şcolari au trecut prin momente dificile după cu au fost diagnosticaţi cu Covid-19. Din păcate, Liliana Chira, inspector de informatică şi preotul Constantin Muha, inspector de religie, au pierdut lupta cu această boală.

Nu ştiu dacă va mai fi vreodată ceva aşa cum a fost înainte. Au rămas foarte multe urme în sufletele noastre și tot felul de afecțiuni sau, mă rog, de sechele. Unii dintre noi am pierdut oameni dragi în perioada asta, așa încât vă rog să luați în calcul vaccinarea și dacă organismul vă permite, și dacă medicul vă recomandă, și dacă înțelegeți că e mult mai ușor să treceți prin simptomele unor reacții adverse ale vaccinării decât prin simptomatologia infectării cu acest virus, vă sfătuiesc să nu ezitați să vă vaccinați și să aveți încredere în sfatul medicului și în puterea dumneavoastră de a vă vindeca și de a merge mai departe”, a concluzionat Ada Macovei.

Deja ai votat!