Locuință distrusă în urma unui incendiu

0

O familie din satul Mândrești, comuna Ungureni, a rămas fără locuință, în urma unui incendiu izbucnit în cursul zilei de sâmbătă, 10 aprilie a.c., cel mai probabil din cauza coșului de evacuare a fumului, care s-a încins. Familia își încălzea locuința cu o sobă metalică, însă coșul de evacuare a fumului nu era izolat față de materialele combustibile din podul casei. Flăcările au fost declanșate cel mai probabil din cauza efectului termic sau de la o scânteie care a ieșit pe coșul de fum.

Cei din familie au realizat ce se întâmplă destul de târziu. În urma unui apel pe 112, la fața locului au ajuns pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni. „Când forțele de intervenție au ajuns la fața locului, ardeau acoperișul casei și bunurile depozitate în pod, existând pericolul de propagare a flăcărilor la camere, dar și la o altă locuință abia construită”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Incendiul a fost stins în scurt timp, dar pagubele sunt însemnate.

Sfaturi de la pompieri

✔ coşurile de fum trebuie curăţate, verificate și reparate atunci când se constată defecțiuni;

✔ în podurile clădirilor, coşurile trebuie tencuite pe interior şi pe exterior, date cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;

✔ coşurile de fum trebuie izolate faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

 

Deja ai votat!