Document de identitate fals cumpărat cu 130 de euro

0

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Republica Moldova, în portofelul căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă.

În vârstă de 35 de ani, bărbatul, P.M., s-a prezentat pe 9 aprilie a.c. în PTF Stânca, fiind pasager într-un autocar ce venea din Cehia. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănuțit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care era imprimată fotografia cetățeanului moldovean.

„Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond specifice unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în Franța, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, plătind suma de 130 de euro. A folosit apoi cartea de identitate pentru a obține un loc de muncă și pentru a închiria o locuință în Franța”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!