Gospodărie amenințată de flăcări. Focul a pornit de la o tigaie uitată pe aragaz

0

O tigaie uitată pe foc a provocat pagube însemnate unei familii din comuna Vârfu Câmpului. S-a întâmplat luni după-amiază, pe 12 aprilie a.c., în momentul în care membrii familiei au ieșit în curte să servească masa. „În urmă, uleiul din tigaia uitată pe aragazul în funcțiune a luat foc și a aprins materialele combustibile din apropierea aragazului, podul și o parte din acoperișul bucătărie de vară. Până au observat incendiul, flăcările au cuprins și o parte din acoperișul casei, care era lipită de anexă”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Chemați în sprijin, pompierii militari și voluntari au ajuns la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Primii care au ajuns la locul intervenției au fost membri SVSU Vârfu Câmpului. Intervenția a durat mai bine de o oră, fiind salvată locuința.

Pentru a preveni astfel de evenimente, reprezentanții ISU reamintesc necesitatea supravegherii mijloacelor de preparare a hranei pe timpul funcționării acestora.

Dacă se întâmplă să ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie:

-opriţi alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească;

– nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta;

– stingeţi tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea.

Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului!

Dacă nu reuşiţi să stingeţi incendiul, iar acesta se extinde, evacuaţi persoanele din locuință, alertaţi vecinii şi sunaţi urgent la 112 pentru intervenţia pompierilor.

 

Deja ai votat!