Primul atelier pentru reconstruirea Primei Școli de Stat de la Darabani, încheiat cu succes

În acest weekend, echipa de proiect a Asociației Nord, împreună cu 12 voluntari din Cluj, Bistrița, Iași, Suceava, Botoșani și Darabani, au amenajat și pregătit zona limitrofă pentru Prima Școală de Stat din Moldova, la Darabani.

Aceștia au fost coordonați de către echipa de proiect a Asociației Nord, arhitectul Mihai Tulbure și arheologul Eduard Setnic.

Asociaţia Nord și-a propus să reconstruiască Prima Școală Sătească de Stat din Moldova. Astfel, timp de 3 weekenduri, la Darabani, vor avea loc o serie de ateliere destinate pregătirii procesului de reconstrucție, care ar urma să înceapă în vara lui 2021.

În weekend-urile ce urmează se vor desfășura următoarele ateliere, astfel:

17 -18 aprilie: Atelier de tehnici și metode tradiționale de lucru în procesul de reconstrucție Prima Școală (cu meșteri tradiționali), expert/supervizor fiind Arhitect Mihai Tulbure (OAR Nord-Est), meșter popular Ovidiu Ionică (Hilișeu), Ionel David (Muzeul Nordului);

24 -25 aprilie: Atelier de pregătire a expoziției finale Prima Școală Sătească de Stat de la Darabani, expert/supervizor fiind istoric/cercetător Dorin Dobrincu (Institutul de Istorie “A.D. Xenopol, Iași), Arhitect Mihai Tulbure (OAR Nord-Est), Ionel David (Director Muzeul Nordului).

Proiectul se desfășoară cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România(OAR) și este finanțat prin Timbrul de Arhitectură.

SURSĂ FOTO: FACEBOOK/ Nord

 

Deja ai votat!