Anexă distrusă parțial în urma unui scurtcircuit

0

Viața unei femei din orașul Flămânzi a fost în primejdie, luni seară, pe 12 aprilie a.c., după ce una dintre anexele din gospodărie s-a aprins de la un scurtcircuit produs la instalația electrică. O vecină a observat flăcările și a dat alarma, după care a început să o caute pe proprietară. A găsit-o pe femeie în bucătăria de vară, care era lipită de anexa cuprinsă de flăcări, gătind.

„Incendiul a fost stins de pompierii militari și voluntari din Flămânzi. Cercetările efectuate la fața locului au stabilit că în momentul izbucnirii incendiului mașina de spălat era un funcțiune”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Pompierii spun că astfel de evenimente pot fi prevenite, dacă:

❌ Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

❌ Nu interveniţi asupra contorului;

❌ Nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;

✔️ Utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;

✔️ Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔️Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apă;

✔️Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;

✔️Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei de utilizare, cu personal autorizat;

„Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat”, au adăugat reprezentanții ISU Botoșani.

 

Deja ai votat!