Nou centru de vaccinare deschis în municipiu (video)

0
În municipiul Botoşani mai sunt trei centre de vaccinare, unul la Liceul Pedagogic, unul la Colegiul "Asachi" şi unul la Unitatea Militară

Un nou centru de vaccinare se deschide, începând de astăzi, în municipiul Botoşani. Este vorba despre fluxul de vaccinare de la Şcoala 17, unde botoşăneni vor putea fi vaccinaţi cu ser produs de Pfizer. „Fluxul va fi de 72 de persoane care vor primi ser Pfizer. Deja persoanele s-au putut programa în platformă, iar începând de stăzi de la ora 8.00 a început vaccinarea”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Deschiderea acestui nou centru vine, însă, în condiţiile în care interesul botoşănenilor pentru vaccinare a scăzut în ultima perioadă. De la o zi la alta tot mai puțini doritori se înscriu pe liste, iar în acest ritm, într-o săptămână vor dispărea cu totul listele de așteptare. Cu toate acestea, centrul va putea prelua şi o parte dintre botoşănenii aflaţi pe liste de aşteptare la alte centre din municipiu.

„La noul flux care se va deschide vor fi preluaţi şi cei de pe liste de aşteptare de la alte centre, dar şi persoanele care se vor înscrise direct pe platformă”, a precizat directorul DSP.

Cu centrul de la Şcoala 17 vor fi în total 12 fluxuri de vaccinare la nivelul judeţului. Două dintre acestea sunt la Colegiul „Gheorghe Asachi” şi câte unul la Liceul Pedagogic, Unitatea Militară, Bucecea, Flămânzi, Dorohoi, Săveni, Ştefăneşti, Darabani şi Vorona.

Deja ai votat!