Petrecăreț sub geamul Jandarmeriei potolit cu o amendă

0

Un botoșănean care s-a pus pe chefuit, în bezna nopții, în parcarea unei stații de alimentare cu carburanți aflată chiar vizavi de sediul Inspectoratului de jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, a fost amendat de forțele de ordine. Fără să îl intereseze faptul că trecuse deja ora 22.00 și nici nu avea un motiv justificat pentru a părăsi domiciliul, chefliul s-a pus pe băut și se distra făcând abstracție de ora târzie.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 10 spre 11 aprilie a.c., iar ce le-a atras atenția jandarmilor a fost gălăgia făcută de bărbatul aflat sub influența licorilor lui Bachus. Când au mers să vadă ce se întâmplă, jandarmii l-au legitimat pe petrecăreț, după care i-au aplicat o amendă în valoare de 1000 de lei. După toată această scenă, bărbatul a fost îndrumat la domiciliu, acolo unde ar fi trebuit să se afle încă de la ora 22, circulația pe timp de noapte fiind restricționată din cauza stării de alertă.

Weekend-ul trecut, jandarmii au participat la mai multe misiuni executate independent sau în cooperare cu polițiștii botoșăneni. Acestea au vizat ordinea siguranța publică, dar și verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, fiind aplicate nu mai puțin de 50 de sancțiuni contravenționale, care au însumat amenzi de peste 12000 de lei.

De asemenea, în urma unei acțiuni executate în Piața Centrală a municipiului Botoșani pe linia combaterii comerțului ilegal cu produse accizabile, au fost ridicate în vederea confiscării 58 de pachete de țigări de proveniență extra-comunitară și au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de contrabandă, conform prevederilor Codului Vamal.

 

Deja ai votat!