Prefectul cere un sistem de supraveghere video performant în municipiul Botoșani

0
226

Prefectul județului, Dan Nechifor, a solicitat Primăriei municipiului Botoșani suplimentarea camerelor de supraveghere video din oraș și modernizarea sistemului de supraveghere pentru o mai bună gestionare a fenomenului infracțional și contravențional. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, după ce o solicitare de același gen a fost formulată și în noiembrie 2020. Zonele în care se simte nevoia extinderii sistemului, spune prefectul Dan Nechifor, ar fi Parcul Tineretului și Centrul Vechi.

„Am reluat o poveste mai veche, dacă nu mă înșel din 2016, la sistemul de supraveghere din municipiul Botoșani. Noi am trimis o adresă cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în baza Legii 333 vizavi de suplimentarea numărului de camere și modernizarea, din punctul meu de vedere, a sistemului de supraveghere video în cele două zone să spunem cu infracționalitate crescută”, a arătat prefectul Dan Nechifor.

Totodată, prefectul a solicitat ca sistemul de monitorizare video să fie interconectat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean, astfel încât reacția forțelor de ordine să fie mult mai rapidă. „Un sistem video performant i-ar ajuta foarte mult pe colegii din Inspectoratul Județean de Poliție și pe cei din Poliția Locală în combaterea infracționalității plus că o foarte bună supraveghere ar duce din punctul meu de vedere la scăderea acestor infracțiuni și contravenții”, a adăugat prefectul Dan Nechifor.

În prezent, sistemul de supraveghere video este gestionat de Poliția locală, iar atunci când au nevoie de utilizarea unor imagini surprinse de camere, pentru probarea unor fapte de natură penală sau contravențională, polițiștii trebuie să solicite înregistrările video prin adrese oficiale, lucru care întârzie o serie de cercetări.

În plus, municipiul Botoșani reprezintă localitatea cu cel mai mare indice de infracționalitate din județ.

 

Deja ai votat!