Reţea de canalizare realizată prin Zona Metropolitană Botoşani

0

În luna mai se vor încheia lucrările de realizare a reţelei de canalizare pe strada Prelungirea Bucovina din municipiul Botoşani şi strada Municipiului din satul Curteşti. Beneficiarul investiţiei este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Botoşani.

Autorizaţia de construire a fost eliberată în decembrie 2020. La această dată, 90% din investiţie este realizată. Valoarea investiţiei este de 500.000 de lei, din care 300.000 de lei au fost asiguraţi de Primăria Botoşani şi 200.000 de lei Primăria Curteşti”, a declarat Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane.

Potrivit oficialului, la noua reţea vor fi racordate peste o sută de locuinţe, totalizând aproximativ 400 de beneficiari. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la începutul lunii februarie, iar lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul lunii mai.

Lucrările au presupus realizarea unei reţele de canalizare pe o lungime de peste un kilometru. Conducta a fost îngropată la o adâncime de peste doi metri. Locuinţele din acea zonă vor fi racordate la reţeaua de canalizare după finalizarea lucrărilor, respectiv după ce noua reţea va fi legată de reţeaua de canalizare a municipiului Botoşani. Această investiţie a fost solicitată de botoşănenii care au locuinţe în zonă.

Deja ai votat!