Țigări de contrabandă confiscate lângă Santa Mare. Polițiștii de frontieră au făcut uz de arme

0
1

Polițiștii de frontieră botoşăneni au confiscat 2.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă, în urma unei acțiuni care a avut loc duminică seară, pe frontiera cu Republica Moldova, în apropierea localității Santa Mare. Polițiștii de frontieră se aflau în misiune, undeva în apropierea malului râului Prut, când au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, patru persoane care încărcau colete voluminoase într-un autoturism.

„La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, persoanele au abandonat coletele și autoturismul, trei dintre acestea reuşind să treacă în Republica Moldova cu ajutorul unei bărci, iar o persoană a fugit în pădurea din apropiere. Deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Când au verificat coletele, polițiștii de frontieră au găsit 2.000 de pachete cu țigări, în valoare de 19.796 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat la sediul instituţiei şi autoturismul, cu o valoare estimată la aproximativ 7.500 de lei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau iesirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, iar polițiștii de frontieră încearcă să identifice toate persoanele implicate în activitatea infracțională, la finalizarea anchetei urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Deja ai votat!