Depozit clandestin de țigări de contrabandă descoperit de polițiștii de frontieră

0

Un depozit clandestin de țigări de contrabandă a fost descoperit marți, pe 13 aprilie a.c., de polițiștii de frontieră botoşăneni. Aflați în misiune în apropierea graniţei cu Republica Moldova, în zona localităţii Mitoc, aceștia au realizat că în anexa unei locuințe ar fi ascunse mai multe colete cu țigări. În baza mandatului de perchiziție emis de către Judecătoria Darabani, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani împreună cu cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au intrat în locuinţa cu pricina, care aparţine unui cetăţean de 39 de ani, și au confiscat toate pachetele.

„La inventarierea bunurilor s-a stabilit faptul că sunt ţigarete de provenienţă extra-comunitară. Astfel, în urma inventarierii s-a constatat ca este vorba despre o cantitate totală de 420.000 de ţigarete (n.r. – 21.000 de pachete), cu o valoare de piață de 252.000 de lei, toate fiind ridicate în vederea confiscării pentru continuarea cercetărilor”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoșani.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizarea investigațiilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Captura realizată a reprezentat însă o lovitură destul de importantă pentru traficanții din zonă. Caculat la un preț de un euro pachetul, rezultă că traficanții de țigări din zonă au pierdut, dintr-un „foc”, 21.000 de euro.

 

Deja ai votat!