Deputat cu indemnizația tăiată. Andrei Drancă – „Vom propune modificarea regulamentului”

0

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis miercuri, pe 14 aprilie a.c., reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută pentru şapte deputaţi, şase de la USR-PLUS şi unul de la UDMR, din cauza absenţelor nemotivate la lucrările parlamentare din lunile ianuarie şi februarie.

„Supunem Biroului permanent, spre examinare şi decizie, situaţia privind absenţele nemotivate ale unor deputaţi de la lucrările parlamentare din lunile ianuarie şi februarie 2021, pentru care nu s-a solicitat motivarea. În conformitate cu prevederile art. 28 şi 29 din Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi ale art. 240 alin. 8 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, neparticiparea la cel puţin o activitate parlamentară desfăşurată în cadrul programului de lucru, are drept consecinţă reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută a deputatului, cu excepţia absenţelor motivate de drept sau la cerere în condiţiile legale şi regulamentare”, arată nota transmisă către Biroul permanent de secretarul Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu.

Printre parlamentarii care s-au ales cu indemnizațiile reduse se află și deputatul de Botoșani, Andrei Iulian Drancă (USR), care spune însă că nu a lipsit niciodată de la ședințele în plen și de comisie, iar presupusele absențe provin de la o serie de ședințe de studiu individual, care ar fi fost planificate în zilele de joi. „În plen am fost tot timpul, se poate verifica asta și la vot. Plus că noi am stat online, nu aveam cum să fiu fizic acolo, noi atunci am stat mai mult acasă – ianuarie și februarie – nici nu intram în Parlament, am stat online. Numai că eu trebuia să semnez niște foi că am fost acolo când nu am fost. Ceilalți au semnat. Nici nu mi-a venit să cred că există așa ceva, ședință de studiu individual”, a arătat Andrei Iulian Drancă (foto). Totodată, parlamentarul botoșănean a mai precizat că în urma acestui fapt se va propune modificarea regulamentului, pentru ca acesta să fie în concordanță cu situația de fapt și cu normele introduse din cauza pandemiei de coronavirus, în condițiile în care unele ședințe se derulează pe platforma Zoom.

Parlamentarii cărora le va fi reţinut din indemnizaţie sunt Norbert Apjok (UDMR), Cristian Brian (PLUS), Andrei-Iulian Drancă (USR), Ionel-Bogdan Rodeanu (USR), Cristian Seidler (USR), Eugen Terente (USR) şi Daniel-Liviu Toda (PLUS).

 

Deja ai votat!