La un pas de a-şi pierde un deget din cauza fricii de spital

0

Frica de spital şi Covid dă tot mai multe bătăi de cap pacienţilor şi medicilor.

Un bărbat a ajuns la spital cu un deget infectat şi riscă să îl piardă, după ce aproape l-a retezat acum două săptămâni, dar i-a fost frică să se interneze. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, din Dângeni, a ajuns luni la spital cu dureri cumplite la mâna dreaptă după ce şi-a tăiat un deget la un flex, într-un moment de neatenţie. „Prima dată a refuzat internarea, a spus că îi este frică de operaţie şi să se interneze din cauza Covid. Acum când a venit l-am întrebat dacă acum nu îi mai este frică. A spus că ba da, dar îl doare foarte tare”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Bărbatul a fost internat pe o secţie chirurgicală, urmând a fi supus unei intervenţii de către chirurgii plasticieni ai Spitalului Judeţean, acesta fiind diagnosticat cu amputaţie traumatică, veche de 12 zile, neglijată, suprainfectată.

Potrivit cadrelor medicale, astfel de cazuri nu sunt deloc rare, iar pacienţii care ajung la spital sunt în stare mai gravă şi au nevoie de intervenţii mai complexe sau tratament mai puternic, tocmai pentru că neglijează anumite afecţiuni.

Foto Arhiva

Deja ai votat!