Magazin de piese auto sancționat de Garda de Mediu

0
395

O societate comercială care deține un magazin de piese auto a fost amendată de comisarii de mediu cu 7.500 de lei, din cauza lipsei unei evidențe a modului în care erau gestionate deșeurile rezultate în urma activității.

Sancțiunea a fost aplicată în urma unui control efectuat ca urmare a sesizări din partea unui cetățean din municipiul Botoșani. „O echipă de comisari din cadrul Comisariatului Județean Botoșani a verificat aspectele semnalate, care nu s-au confirmat. În schimb, pe amplasament s-au constatat unele neconformități pentru care s-au trasat măsuri cu termen în vederea remedierii”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Botoșani.

Astfel, în urma controlului s-a dispus salubrizarea amplasamentului, colectarea deșeurile separat și predarea acestora către oreratori economici autorizați, în baza formularelor de transport, și s-a interzis abandonarea și incendierea deșeurilor generate.

Totodată, comisarii de mediu au impus operatorului economic colectarea separată a deșeurilor (hârtie, metal, plastic, sticlă), instituirea unei evidențe cronologică a gestiunii deșeurilor și amenajarea unui spațiu pentru colectare separată, pe tipuri, a uleiurilor uzate.

 

Deja ai votat!