Vaccin fără programare cu AstraZeneca

0

Numărul mare de persoane care şi-au anulat programările pentru vaccin cu AstraZeneca a determinat autorităţile să ia măsuri. Astfel cei care doresc să se imunizeze cu acest tip de vaccin o pot face fără o programare în prealabil.

„Direcția de Sănătate Publică Botoșani informează cetățenii județului că se pot vaccina fără programare cu vaccinul AstraZeneca. Aceştia se pot prezenta direct la Centrul de Vaccinare din cadrul Liceului Pedagogic Nicolae Iorga din municipiul Botoșani”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DSP.

Prioritatea se menține pentru cei care au programare”

Anunţul a venit în contextul în care ieri, 13 aprilie, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță a declarat pentru G4Media.ro că orice persoană care dorește să se vaccineze anti-COVID se va putea prezenta fără programare la un centru în care se face imunizarea cu doze de la AstraZeneca și care are locuri libere și va fi vaccinată. „Se poate permite vaccinarea fără programare doar în centrele AstraZeneca care nu au locurile ocupate, nu în centrele care au locurile ocupate și listă de așteptare. Se pot vizualiza pe harta interactivă ROvaccinare de pe platforma de programare centrele cu vaccin AstraZeneca. Se alege centrul cu locuri libere și se prezintă la vaccinare. Prioritatea se menține pentru cei care au programare, însă se poate permite acolo unde există locuri libere și vaccinarea fără programare”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru G4Media.ro.

Marți dimineață, pe platforma de vaccinare erau afișate aproape 70.000 de locuri libere în toată țara pentru vaccinul AstraZeneca.

De asemenea, ieri, a fost deschis şi Centrul de Vaccinare de la Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani. Acesta are o capacitate de vaccinare de 144 persoane/zi. Cei ce doresc să se imunizeze cu vaccinul Pfizer se pot înscrie pe listele de așteptare ale acestui centru. Doritorii au posibilitatea programării rapide (2-5 zile). Lista cu locurile disponibile în centrele de vaccinare poate fi consultată aici.

Deja ai votat!