Membru în CA la Nova ApaServ achită datorii uriașe la apă de frica ziariștilor

0
SURSĂ FOTO/ Facebook

Scandalurile de la operatorul de apă se țin lanț. Familia Mihaelei Bâlbă, desemnată în urmă cu două săptămâni să facă parte din Consiliul de Administrație de la Nova Apaserv, a ajuns să achite datoriile la apă de frica ziariștilor. Familia acesteia deținea un apartament pe strada Primăverii, unde nu mai fusese achitat consumul de apă din 2014, datoria ajungând să depășească 11.500 de lei.

Conform afișului din scara blocului unde e apartamentul respectiv datoria pe care o avea familia Mihaelei Bâlbă era peste 11.000 lei, la care se adaugă și penalitățile, probabil

 

Imediat ce informația a ajuns la reporterii „Monitorul”, Mihaela Bâlbă a făcut tot posibilul și a achitat restanța la operatorul de apă. „Este o informație parțial corectă. Eu nu locuiesc acolo, iar apartamentul era pe numele soțului meu. De prin 2010, apartamentul respectiv a fost închiriat. Impropriu spus închiriat întrucât acolo locuia o rudă. Din câte cunosc, situația a fost remediată, iar suma respectivă a fost achitată”, a declarat pentru „Monitorul” Mihaela Bâlbă, care nu a răspuns la apelurile reporterilor decât după ce a achitat datoria veche de șapte ani.

Şefa CJ spune că nu ştia despre această situaţie 

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici spune că nu știa despre această situație și că propunerea privind desemnarea Mihaelei Bâlbă în Consiliul de Administrație de la Nova Apaserv a venit din partea ALDE.

În schimb, vicepreședintele CJ, Bogdan Dăscălescu (ALDE), consideră că situația este regretabilă. „Eu cred că trebuia să aibă grijă să nu se ajungă la așa ceva”, a spus Bogdan Dăscălescu.

Mihaela Bâlbă cerea datornicilor la apă să-şi achite facturile restante 

Informațiile au apărut la numai câteva zile după ce ALDE și Mihaela Bâlbă tocmai trimiseseră un comunicat de presă prin care anunțau demararea unor măsuri pentru salvarea operatorului de apă. Ridicolul situație era că, potrivit comunicatului, Mihaela Bâlbă solicitase secretariatului C.A. și întregii conduceri a Nova Apaserv S. A. Botoșani, printre altele, inclusiv lista debitorilor societății la data de 31 martie și lista tuturor clienților neîncasați, cu valoarea ultimelor trei facturi și soldul, unde culmea, apărea și apartamentul de pe strada Primăverii deținut de familia ei.

Reprezentanții ALDE din cadrul Consiliului de Administrație anunțau că solicitaseră situațiile bazându-se pe principiul „transparenței”. „Considerăm că trebuie să fie informată și populația județului Botoșani cu privire la situația activității economice a operatorului de apă, în condițiile în care e vorba de servicii de utilitate publică, fără de care botoșănenii nu ar putea să trăiască în condiții civilizate și pentru care majoritatea dintre ei au plătit la timp facturile emise pentru serviciile de apă și canal de care au beneficiat până acum”, se mai arată în comunicatul respectiv.

În schimb, Mihaela Bâlbă fix cea care cerea aceste acțiuni, figura cu datorii de peste o sută de milioane lei vechi, la un apartament de care zice că e „al soțului”. Datorie achitată imediat după telefoanele primite de la ziariști.

Deja ai votat!