spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTPolitica tulbură tot mai mult situaţia la Nova Apaserv

Politica tulbură tot mai mult situaţia la Nova Apaserv

Numirea noilor membri în Consiliul de Administrație (CA) de la operatorul de apă Nova Apaserv, decisă în ședința Consiliului Județean din 31 martie a.c. a adus și schimbări la nivelul conducerii. Astfel, după convocarea Adunării Generale a Acționarilor pentru validarea noilor membri în CA, fostul președinte al CA, Narcis Ștefan, a convocat o ședință în noul format în care a anunțat că renunță la președinția Consiliului de Administrație. „Am renunțat la calitatea de președinte în mod voluntar”, a afirmat Narcis Ștefan. Prin urmare, noii administratori au decis ca funcția de președinte CA să fie preluată, începând cu data de 8 aprilie a.c., de Doru Constantin, nimeni altul decât președintele CA de la Modern Calor, desemnat de PSD.

În CV-ul acestuia figurează, este drept, că deține studii de drept și managementul în afaceri și că în perioada 2003 și 2015 a ocupat mai multe funcții de în CET Govora, de la consilier juridic la șef la Resurse Umane și director general interimar, dar la fel de adevărat este că din mai 2009 și până în 2015 a fost vicepreședintele Clubului Sportiv „CET Govora”, marea performanță obținută fiind cu echipa de volei care a ajuns până în Divizia B.

Prima ședință a administratorilor în format complet a adus cu sine și o serie de numiri și în comitetele CA-ului, parte dintre acestea fiind incomplete după demisiile foștilor administratori de la începutul acestui an.  Astfel, comitetul de nominalizare și remunerare, care împreună cu expertul de resurse umane, se va ocupa de selecția pentru evaluarea candidaților pentru funcția de director general, va fi format Andrei Beilic, Gabriel Atudoroae și Narcis Ștefan.

Structura actuală a CA-ului este următoarea: Doru Constantin (PSD) președinte, Gabriel Atudoroae (ALDE) – membru, Mihaela Bâlbă (ALDE) – membru, Andrei Beilic (PSD) – membru, Narcis Ștefan (Pro România) – membru, Gabriel Apotrosoaei (PNL) – membru, Daniel Tupiluș (PNL) – membru.

PSD şi ALDE asigură conducerea instituţiei până la desemnarea noului CA

Dincolo de aceste nume, un alt aspect mai este interesant. Astfel, primii de pe listă, care de fapt sunt ultimii nominalizați de CJ ca membri în CA, vor avea mandatul provizoriu valabil pe patru luni, adică până pe 5 august a.c., în timp ce ultimii trei, care sunt și cei mai vechi în CA, au mandatul valabil până pe 30 iunie a.c. Practic, primii patru vor trebui să asigure conducerea operatorului de apă pe durata verii, până la data finalizării procedurii de selecție și numire a noilor administratori. Astfel, dacă procedurile de selecție se vor prelungi, și mandatul provizoriu al acestora se va prelungi automat, până la maximum 6 luni. Punând cap la cap toate aceste informații, rezultă că PSD și ALDE vor asigura conducerea operatorului de apă de la sfârșitul lunii iunie până la desemnarea noului CA, care va fi numit tot de CJ pe o perioadă de patru ani.

Zile numărate pentru actualul manager general interimar

Cum tot în luna iunie expiră și mandatul actualei conduceri a operatorului de apă, zilele actualului manager general interimar Gabriel Cîrlan la conducerea Nova Apaserv par să fie numărate.

Numit în luna februarie a.c. pentru redresarea activității operatorului de apă, acesta ar putea rezista în funcție cel mult două luni. De altfel, el pare să fi fost luat deja în colimator de actuala conducere a CJ, care l-a dorit în această funcție pe Doru Constantin, adică exact pe actualul președinte al CA. Prin urmare, în cele două luni care au mai rămas până la stabilirea noii conduceri Nova Apaserv, apele vor fi destul de tulburi. Asta cu atât mai mult cu cât operatorul de apă a fost adus în prag de colaps financiar de vechea conducere, iar șansele unei revitalizări economice în timp scurt sunt destul de mici.

Societate într-o situaţie critică

Deși prestează un serviciu de utilitate publică și se bucură de un fel de monopol, societatea Nova Apaserv a ajuns într-o situație critică încă de anul trecut, din cauza unor datorii neachitate la timp. Obligată să plătească 7,2 milioane de lei către Aquaterm, în urma unui proces, societatea s-a ales cu conturile blocate de către executorii judecătorești. Cu datorii și către principalii furnizori, operatorul de apă riscă să ajungă acum în situația de a nu mai putea asigura serviciile. Din cauza problemelor economice, trei dintre foștii administratori membri ai CA au demisionat din funcții – Ioan Comarița, Simion Drelciuc și Călin – George Bosovici – fiind urmați de fostul director general Albert Tanasă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4.3 ° C
4.3 °
4.3 °
81 %
1.3kmh
66 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...