Carte de identitate falsă ascunsă într-o carte de rugăciuni

0

O tânără din Republica Moldova va fi anchetat pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, după ce în bagajul ei a fost descoperită o carte de identitate românească falsă. În vârstă de 20 de ani, P.L. S-a prezentat joi, pe 15 aprilie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, cu intenția de a trece în statul vecin, fiind pasagereră într-un autoturism ce venea din Cehia.

În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, între filele unei cărţi de rugăciuni din bagajul de mână aparţinând tinerei, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză.

„Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond specifice unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în Cehia, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, plătind suma de 300 de euro, cu scopul de a obţine mai uşor un loc de muncă”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

 

Deja ai votat!