Libertate pierdută din cauza drogurilor

Doi tineri din municipiul Botoșani au ajuns în boxa acuzaților, din cauza drogurilor. Arestați preventiv în urma unei anchete derulate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – biroul teritorial Botoșani, în colaborare cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, cei doi tineri, Camil Dorian M. și Alexandru Ionuț C. au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri.

Întâmplarea de la care a pornit totul s-a petrecut pe 24 februarie a.c., când Camil Dorian M., care a mai făcut obiectul cercetărilor procurorilor DIICOT, a revenit din Spania având în bagaje o cantitate de cannabis. După ce a ajuns la domiciliu, acesta a trebuit să intre în izolare la domiciliu pentru două săptămâni, însă, în această perioadă i-ar fi oferit o parte din droguri și unui amic de-al său, Alexandru Ionuț C., care s-a dat de gol. Acesta din urmă a fost prins de polițiștii de la Antidrog și arestat pentru deținere de droguri de risc pentru consum propriu, la domiciliul său găsindu-se aproape 50 de grame de cannabis.

Droguri vândute din izolare

Cercetările au fost extinse, iar în urma investigațiilor anchetatorii au ajuns și la Camil Dorian M. Cum tânărul se afla în izolare la domiciliu, procurorii au decis că nu este cazul să-l ridice pe loc, ci l-au pus sub supraveghere, iar în momentul în care a expirat măsura izolării, botoșăneanul a fost percheziționat. Acuzat de procurare, deținere și oferire în vederea vânzării de droguri de risc, fără drept, Camil Dorian M. a fost reținut pentru cercetări, mai ales că acesta făcea obiectul unui alt dosar penal, după ce a fost prins în trafic conducând un autoturism deși se afla sub influența drogurilor. Arestat la rândul său, tânărul va răspunde acum în fața magistraților pentru faptele comise.

Botoșăneanul Camil Dorian M. a mai făcut obiectul cercetărilor procurorilor DIICOT și în 2015. Atunci, el ar fi făcut parte din cea mai mare grupare de traficanți de substanțe cu efecte psihoactive, coordonată de o femeie în vârstă de 60 de ani. Și atunci, drogurile erau aduse din străinătate, ambalate în Botoșani și distribuite mai apoi amatorilor de droguri.

 

Deja ai votat!