Pățania unei femei – a urcat beată la volan, iar acum a ajuns la pușcărie

0

O femeie în vârstă de 49 de ani a ajuns în pușcărie, după două greșeli care au costat-o libertatea. În schimb, alte zeci de alte persoane aflate cumva în aceeași situație reușesc să se strecoare pe lângă lege și scapă basma curată.

De loc din Frumușica, dar stabilită de o vreme în Hârlău (județul Iași), Petronela Hlihor a fost în noiembrie 2018 la o petrecere în familie, care a avut loc în localitatea de baștină. Petrecerea a ținut până în zori, iar a doua zi a plecat spre casă, la volanul autoturismului său un Nissan Almera. În timp ce mergea pe un drum comunal din Rădeni, femeia a fost oprită de un echipaj de poliție și pusă să sufle în etilotest, rezultatul indicând o îmbibație de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dusă la spital, unde i s-au recoltat două probe de sânge, analizele de laborator arătând că avea o alcoolemie în sânge de 2,25 g‰ la prima probă și de 2,05 g‰ la proba a doua.

Audiată, femeia a recunoscut și regretat fapta precizând că, participând la acea petrecere din familie, a băut un litru sau un litru și jumătate de bere. Trimisă în judecată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, Petronela Hlihor a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Sentința a fost pronunțată anul trecut în iulie de Judecătoria Botoșani, iar femeia trebuia să respecte o serie de măsuri stabilite de judecători, sub supravegherea Serviciului de Probațiune Iași, întrucât avea domiciliul în Hârlău.

Păcatul comis atunci după petrecere se pare că nu a fost perceput corect de femeie, care a comis apoi a doua greșeală – a ignorat măsurile dispuse de judecători. Văzând că aceasta nu se prezintă pentru a-și duce la îndeplinire obligațiile stabilite prin sentință, cei de la Serviciul de Probațiune Iași au sesizat din nou Judecătoria Botoșani, care a revocat suspendarea și a dispus, pe 2 aprilie a.c., executarea pedepsei în regim de detenție. Cum decizia a rămas definitivă, instanța a emis mandatul de executare a pedepsei care a fost trimis la poliție. Joi, pe 15 aprilie a.c., Petronela Hlihor a fost reperată de poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău și reținută. Condusă la Penitenciarul Iași, botoșăneanca a fost încarcerată.

 

 

Deja ai votat!