Botoșănean condamnat pentru evaziune fiscală și obligat să plătească peste 120.000 de lei

0

Un bărbat din satul Mihail Kogălniceanu (comuna Coțușca) a fost condamnat de magistrații Tribunalului Botoșani la închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru evaziune fiscală în formă continuată. În vârstă de 48 de ani, Gabriel Caba s-a ales cu o pedeapsă rezultantă de un an, opt luni și 20 de zile închisoare, dar instanța a dispus suspendarea executării, bărbatul urmând să fie supus unui termen de supraveghere de trei ani, timp în care va trebui să respecte mai multe măsuri și obligații. În plus, judecătorii l-au obligat și la plata sumei de 126.985,54 lei către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani, în solidar cu societatea Emilact Prod SRL. Pronunțată vineri, pe 16 aprilie a.c., sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Gabriel Caba a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani în iulie 2019 pentru o serie de fapte comise în urmă cu aproape opt ani. Mai exact, în perioada mai 2013 – ianuarie 2014, în calitate de administrator al societății Emilact Prod SRL, el nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii veniturile realizate din activitatea comercială, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 126.985,54 lei, din care 114.632,79 lei TVA colectată şi 12.352,75 lei impozit pe profit.

Bărbatul nu este însă la primul contact cu legea penală. În urma cu circa șapte ani el s-a ales cu două condamnări pentru abuz de încredere și contrabandă. Angajat la o altă firmă de colectare a laptelui din județ, el nu a predat toate bunurile primite și a fost acuzat de abuz de încredere. Polițiștii au descins atunci la locuința lui pentru a recupera bunurile, dar în urma percheziției domiciliare au găsit și aproape 2.500 de pachete cu țigări aduse ilegal din Republica Moldova. Așa că bărbatul a fost acuzat și de contrabandă. Pedepsele primite în urma proceselor vechi au fost contopite acum, magistrații apreciind că faptele ar fi concurente.

 

Deja ai votat!