Femeie în stare gravă după ce a petrecut noaptea în şanţ

0

O femeie a fost găsită în stare gravă într-un şanţ de pe marginea drumului, cu hipotermie, după ce a petrecut noaptea acolo.

În vârstă de 53 de ani, aceasta a fost găsită căzută pe marginea unui drum din apropiere de Vorniceni, de către o consăteancă. Femeia obişnuia să consume cantităţi apreciabile de băuturi alcoolice şi din cauza stării avansate de ebrietate, a căzut într-un şanţ în timp ce se deplasa spre acasă. Aceasta zăcea nemişcată şi cu o temperatură foarte scăzută, fiind îmbrăcată cu haine destul de subţiri.

Speriată că vecina ei nu mai mişca, femeia a apelat serviciul 112, iar la faţa locului a ajuns o ambulanţă. Cadrele medicale au preluat-o pe femeia aflată în şoc hipotermic şi au transportat-o la Urgenţe. „Pacienta a ajuns în serviciul nostru în şoc hipotermic sever. Temperatura corpului indica 32⁰C şi a fost declanşată procedura pentru astfel de situaţii pentru ridicarea temperaturii şi stabilizării semnelor vitale. Ulterior, a fost transferată în secția de Reanimare”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

Deja ai votat!