Agresor sexual capturat la Botoșani, după o tentativă de jaf în centrul orașului

0

Un agresor sexual a fost prins la Botoșani, zilele trecute, după o tentativă de jaf comisă în plin centrul municipiului. S-a întâmplat vineri seară, suspectul fiind un bărbat din județul Harghita, judecat pentru o agresiune sexuală care a avut loc în urmă cu numai cinci luni.

Aflat sub control judiciar în dosarul în care era judecat pentru agresiune sexuală, individul, Miklos Kalanyos, în vârstă de 38 de ani, a ajuns în municipiul Botoșani, iar vineri seară a intrat în simigeria Luca, aflată pe Calea Națională, în imediata apropiere a Bisericii Sfântul Ilie. Cu mai multe condamnări la activ și cu un tupeu incredibil, individul s-a strecurat în vestiarul angajatelor și a început să le scotocească printre lucruri, sperând că va găsi ceva de valoare. Surprins de o angajată, bărbatul a reacționat violent și a lovit-o pe aceasta, după care a fugit.

În urma unui apel pe 112, polițiștii au reușit să-l captureze pe individ la scurt timp de la comiterea faptei. Acuzat de tentativă de tâlhărie calificată, harghiteanul a fost reținut pentru 24 de ore, iar sâmbătă la prânz (n.r. – pe 17 aprilie a.c.) el a fost prezentat în fața unui complet de drepturi și libertăți de la Judecătoria Botoșani, care a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Măsura a fost dispusă de magistrați în condițiile în care individul a comis fapta în timp ce se afla sub control judiciar, el fiind judecat la Ploiești pentru o agresiune sexuală comisă în octombrie 2020. În plus, bărbatul tocmai fusese trimis în judecată, pe 15 aprilie a.c., și la Odorheiul Secuiesc sub acuzația de furt.

De loc din comuna Praid, Miklos Kalanyos a fost condamnat de mai multe ori pentru diverse fapte penale. În 2019, în timp ce călătorea cu trenul între Drobeta Turnu Severin și București, el a prădat o femeie, căreia i-a furat două telefoane mobile din poșetă. În 2016, în timp ce era închis în Penitenciarul Aiud, supărat că a fost mutat într-o altă cameră după un scandal, el a spart fereastra și a fost condamnat pentru distrugere în dauna unității de detenție.

 

Deja ai votat!