Locuință amenințată de flăcări, din cauza unui scurtcircuit

0

O familie cu șapte copii din satul Bădiuți, orașul Ștefănești, și-a văzut casa cuprinsă de flăcări. S-a întâmplat în această seară când, din cauza unui scurtcircuit, s-au aprins patul și câteva materiale textile dintr-o cameră a locuinței.

Când s-a produs incendiul, nu era nimeni în interior, așa că focul a fost observat destul de târziu. Fumul dens care ieșea din casă le-a atras atenția proprietarilor, iar aceștia au solicitat sprijinul pompierilor. „La fața locului au ajuns salvatorii din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești și pompierii voluntari din orașul Ștefănești. Incendiul a fost stins înainte de a se extinde la întreaga locuință”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Pompierii spun că astfel de evenimente nedorite pot fi prevenite, dacă sunt respectate o serie de măsuri preventive.

❌ Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

❌ Nu interveniţi asupra contorului;

❌ Nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;

✔️ Utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;

✔️ Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔️Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apă;

✔️Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;

✔️Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei de utilizare, cu personal autorizat;

✔️ Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat.

 

Deja ai votat!