Municipalitatea botoşăneană va asigura în acest an bani pentru ONG-uri

0

Municipalitatea botoşăneană va acorda în acest an finanţări nerambursabile, în baza unor proiecte depuse de ONG-uri şi asociaţii sportive. În proiectul bugetului local pe anul 2021 se propune să se aloce suma de 550.000 de lei pentru activităţi culturale, sportive şi sociale. Pentru activităţile de tineret se propune alocarea a 50.000 de lei, bani asiguraţi în baza legii tinerilor. Totodată, municipalitatea va acorda un milion de lei pentru activităţi sportive, bani repartizaţi în baza legii sportului. Cu alte cuvinte, suma totală alocată va fi de 1,6 milioane de lei. Rămâne de văzut dacă această propunere va fi votată de consilierii municipali, în şedinţa din 21 aprilie.

Potrivit conducerii primăriei, sesiunea de depunere a proiectelor va fi stabilită ulterior, după aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021.

Sesiunea de acordare a finanţărilor a fost suspendată anul trecut, din cauza pandemiei

Anul trecut, consilierii municipali au alocat prin vot 1,9 milioane de lei pentru finanţări nerambursabile, din care 1.500.000 de lei pentru domeniul sport, şi 400.000 de lei pentru cultură, educaţie, social şi protecţia mediului.

Sesiunea de depunere a proiectelor a fost însă suspendată, din cauza pandemiei. Primăria a asigurat fonduri doar pentru Asociaţia FC Botoşani şi Asociaţia Club Sportiv „Magnum” Botoşani. Astfel, Asociaţia Club Sportiv Magnum a primit 403.120 de lei, iar Asociaţia Fotbal Club Botoşani, 624.095 de lei, pentru acoperirea cheltuielilor de natură salarială pe durata stării de alertă. Fondurile au fost alocate în baza legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

În 2019, primăria a alocat 1.000.000 de lei finanţări nerambursabile, din care 850.000 de lei  pentru domeniul sport şi 150.000 de lei pentru cultură, educaţie, social şi protecţia mediului.

Deja ai votat!