marți, martie 28, 2023
AcasăLocalRata şomajului scade în statistici

Rata şomajului scade în statistici

Pandemia de Covid19 a afectat grav mediul de afaceri, multe firme fiind nevoite să-şi restrângă activitatea sau chiar să se închidă. În ciuda acestui lucru, la Botoşani, la sfârșitul lunii martie, în statisticile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, rata șomajului era în scădere. Astfel, procentul era de 2,83%, comparativ cu luna precedentă, când a fost de 3,03%.

La finalul lunii martie, în evidențele AJOFM Botoşani erau înregistrați 3.888 de șomeri la nivelul județului. Dintre aceştia 1.768 sunt femei. 1.361 dintre persoanele înregistrate ca fiind fără ocupaţie beneficiază de indemnizație de șomaj, iar 2.527 de șomeri sunt neîndemnizați.

Cei mai mulţi  şomeri sunt în municipiul Botoşani 

Cei mai mulți șomeri au fost înregistrați în municipiul Botoșani, respectiv 536 de persoane. Pe locul doi este municipiul Dorohoi, unde sunt 327 de persoane care își caută un loc de muncă, iar pe locul trei este orașul Ștefănești, cu un număr de 227 de șomeri. Urmează orașul Darabani, cu 188 de șomeri, orașul Săveni, cu 62 de șomeri, orașul Flămânzi, cu 45 de șomeri, iar în orașul Bucecea, au fost înregistrați 22 de șomeri.

Cei mai mulți șomeri botoșăneni provin din rândul persoanelor cu vârste de peste 40 de ani. Astfel, 1.071 de persoane au vârste cuprinse între 40 si 49 de ani, 811 au între 50 si 55 de ani, iar 972 au peste 55 de ani. De asemenea, sunt înregistrați 520 de șomeri cu vârste între 30 si 39 de ani, 382 cu vârste sub 25 de ani, iar 132 cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani.

Cei fără studii își găsesc cu greu un loc de muncă

Persoanele care întâmpină cele mai mari dificultăţi în găsirea unui loc de muncă sunt cele care nu au studii sau au absolvit doar învăţământul primar, respectiv 4 clase. În această situaţie sunt, potrivit statisticii AJOFM, 1.302 persoane, dintre care 539 sunt femei. Urmează cei care au absolvit opt clase, care sunt în număr de 973, iar dintre aceștia, 440 sunt femei. Tot din categoria celor care întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă, se află și absolvenții de liceu. În această situaţie sunt 702 persoane, dintre care 396 sunt femei.

Cei mai puțini șomeri sunt cei care au absolvit învățământul postliceal. În această categorie sunt 70 de persoane, dintre care 55 sunt femei.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
2.8 ° C
4.6 °
2.2 °
81 %
11.2kmh
100 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
12 °
vin
11 °
sâm
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...