Asociaţia „Scut Botoşănean” a demonstrat că „Tinerii sădesc viitorul”

0

În cadrul Proiectului „Tinerii sădesc viitorul”, iniţiat de Asociaţia „Scut Botoşănean”, sute de voluntari au plantat puieţi în municipiile Botoşani şi Dorohoi. „Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că a rânduit să ducem la bun sfârșit proiectul de împădurire <Tinerii sădesc viitorul>”, a anunţat Bogdan Cărăuşu, preşedintele Asociaţiei „Scut Botoşănean”. Potrivit acestuia, pe 3 aprilie, aproximativ 700 de elevi din șapte colegii și licee partenere, alături de voluntarii asociației, ar fi trebuit să planteze 4.500 de puieți pe versantul sud-vestic al Parcului de Agrement Cornișa.

După reprogramarea activităților de împădurire, am reușit să concretizăm două acțiuni frumoase care au avut loc vineri, 16 aprilie 2021, în municipiul Dorohoi, respectiv sâmbătă, 17 aprilie 2021, în municipiul Botoșani. Astfel, în cele două zile, prin implicarea activă a 400 de voluntari, s-au plantat aproximativ 7000 de puieți, pe două hectare din municipiile Dorohoi și Botoșani”, a precizat Bogdan Cărăuşu.

La Dorohoi, plantarea puieților, coordonată de președintele filialei, Adrian Rusu, s-a făcut în zona dealului Polonic, în timp ce la Botoșani, împădurirea a avut loc în zona stabilită inițial, pe versantul sud-vestic al Parcului de agrement Cornișa.

Le mulțumim tuturor asociațiilor și voluntarilor care au răspuns chemării noastre: Corul Misionar <Sf. Ioan Iacob Hozevitul>, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani, Asociația culturală <Arlechin> Botoșani, Cercetașii din Botoșani și Asociația „HAPPY”!

Mulțumim Direcției Servicii Publice Sport și Agrement Botoșani, Primăriei Municipiului Dorohoi, Primăriei Municipiului Botoșani și Ocolului Silvic Trușești pentru sprijinul instituțional! Fapte bune pentru Botoșani!”, a concluzionat preşedintele Asociaţiei „Scut Botoşănean”.

Deja ai votat!