Chioşcuri şi dughene înlocuite cu o policlinică modernă (video)

Spitalul Județean ”Mavromati” va avea un ambulatoriu nou cu 34 de cabinete medicale și un sector spitalizare zi cu 49 de paturi, a anunțat, luni, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Potrivit sursei citate, investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții și urmează ca terenul să fie predat CNI, săptămâna aceasta.

Clădirea se va construi în curtea Spitalului Județean, în vecinătatea actualului ambulatoriu de specialitate, pe porţiunea de teren unde erau amplasate chioşcurile stradale, între Serviciul de Ambulanţă şi curtea spitalului. Aceasta va avea demisiol, parter și trei etaje, cu o suprafață construită de 1.066 mp, cu 34 cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament, spații administrative și auxiliare. Sectorul de spitalizare zi are o capacitate totală 49 paturi distribuite în saloane și rezerve. Construcția va fi una modernă și adaptată pandemiei.

Proiectul depus la CNI este în lista de sinteză, iar contribuția CJ Botoșani este de 3 milioane lei. Valoarea acestei investiții este de aproximativ 40 de milioane de lei, echivalentul a peste 8 milioane de euro.

Deja ai votat!