Încă un atelier încheiat cu succes pentru reconstruirea Primei Școli de Stat din Moldova

În acest weekend echipa de proiect a Asociației Nord, împreună cu voluntari din Cluj, Iași, Suceava, Botoșani și Darabani au participat la prezentarea proiectului de restaurare de la Casa Enescu (Mihăileni). De asemenea, voluntarii au participat la un atelier de tehnici și metode tradiționale de lucru în procesul de reconstrucție.

Aceștia au fost coordonați de către echipa de proiect a Asociației Nord, arhitectul Mihai Tulbure (OAR Nord-Est), meșter popular Ovidiu Ionică (Hilișeu) și Ionel David (Muzeul Nordului).

Proiect pentru reconstruirea Primei Şcoli Săteşti de Stat din Moldova   

Asociația Nord este cunoscută pentru implicarea în demersurile de reanimare a zonei de nord a țării, reprezentanţii acesteia dorind să reconstruiască Prima Școală Sătească de Stat din Moldova.

În weekend-ul ce urmează, 24-25 aprilie, se va desfășura ultimul atelier în acest sens, respectiv cel pentru pregătirea expoziției finale Prima Școală Sătească de Stat de la Darabani, unde expert/supervizor este istoric/cercetător Dorin Dobrincu (Institutul de Istorie “A.D. Xenopol, Iași), Arhitect Mihai Tulbure (OAR Nord-Est) și Ionel David (Director Muzeul Nordului).

Proiectul se desfășoară cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România(OAR) și este finanțat prin Timbrul de Arhitectură.

SURSĂ FOTO: FACEBOOK/Nord

Deja ai votat!