Mii de elevi botoşăneni au fost incluşi în Programul „Şcoală după şcoală”

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a anunţat că, în conformitate cu Programul național pilot de tip „Școală după școală” pentru elevii până la clasa a VIII inclusiv, în această lună zeci de unităţi de învăţământ vor organiza activități remediale. Pe site-ul IŞJ a fost publicată lista cu cele 53 de unităţi de învăţământ botoşănene, care derulează astfel de activităţi cu elevii.

Programul <Şcoală după şcoală> prevede activităţi remediale pentru elevi din categoriile de risc identificate de Ministerul Educaţiei, respectiv copiii care nu au avut acces la echipamentele electronice în perioada de învăţământ online, copiii care au înregistrat corigenţe, situaţii de abandon şcolar sau regres în primul semestru al anului curent faţă de anul trecut şcolar. Programul se adresează tuturor elevilor de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, activităţile remediale vizând îmbunătăţirea rezultatelor şcolare”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct.

Dacă în luna martie proiectul a început cu un număr de aproximativ 1500 de beneficiari în 47 de şcoli, în luna aprilie sunt înscrişi în program în jur de 5000 de elevi, din 53 de unităţi de învăţământ, majoritatea din mediul rural. Comparativ cu luna martie, a crescut şi numărul cadrelor didactice implicate în acest program naţional. Astfel, dacă luna trecută erau 274 de cadre care lucrau cu elevii, în această lună numărul cadrelor a ajuns la 323.

Programul va fi completat din toamnă şi cu masă caldă pentru elevi

S-au încercat programe remediale şi în afara acestui proiect al Ministerului Educaţiei, numai că, iată, plata profesorilor poate să fie un plus pentru motivarea acestora de a acţiona pe parcursul vacanţelor şcolare, zilelor libere sau în continuarea programului şcolar, în vederea recuperării cu copiii a decalajelor înregistrate”, a adăugat Ada Macovei.

Potrivit oficialului, Programul „Şcoală după şcoală” se va derula până la 31 august 2021. „În fiecare lună se pot desfăşura activităţi remediale. Important este faptul că părinţii pot depune cereri până pe data a 25 a lunii în curs pentru luna viitoare. Grupul ţintă este mereu deschis. Unii copii se pot retrage din program, alţii pot intra. Din toamnă, conducerea Ministerului Educaţiei promite extinderea proiectului şi cu masă caldă, ceea ce ar fi într-adevăr un mare plus pentru beneficiari, mai ales că vorbim de categorii cu totul şi cu totul dezavantajate”, a concluzionat Ada Macovei.

Deja ai votat!